O Crnoj Gori

Pronađite savršeni pogled na horizont. Osjetite vrelinu najsitnijeg pijeska, plaža, i masivnih stijena. 

Istražite 73 km obale gdje se sunce, more, i kopnu sastaju na najljepši mogući način. Budite sigurni da ćete naći savršeno mjesto na nekoj od 117 pješčanih plaža. Ne zaboravimo tamno plavo more sa vidljivošću do 56 m koje nam omogućava 180 dana plivanja. 

Zamislite buđenje uz prelijepu jadransku obalu, ručak na obali Skadra, i večernju šetnju u planinama Crne Gore. Nigdje drugo nećete naći ovakvo malo mjesto sa toliko prelijepih prirodnih, istorijskih i kulturoloških detalja. 

Mnogi Crnu Goru nazivaju "biserom Jadrana". Ovo je savršeno mjesto za vaše glavno pristanište.

Zanimljive činjenice:
 

• Crna Gora ima 293 km obale sa 117 pješčanih plaža koje dostižu ukupnu dužinu od 73 km. 
• 60.5% teritorije Crne Gore se nalazi na više od 1000 metara nadmorske visine.
Velika Plaža sa svojih 13 km dužine je najduža plaža na obali Jadrana.
Bokokotorski zaliv je jedini fjord u cijelom mediteranskom moru.
Sveti Stefan, grad-hotel je jedino ostrvo na svijetu koje je povezano sa kopnom pješčanim nasipom. 
Stari Grad Kotor, Kanjon Tara i nacionalni park Durmitor su svi zaštićeni od strane UNESCO-a kao World Heritage mjesta što uopšte ne čudi imajući u vidu njihov prirodni, kulturološki i istorijski značaj.
• Kanjon Tara, sa dužinom od 82 km i dubinom od 1300 metara, je najduži kanjon u Crnoj Gori, a i u Evropi, te drugi najduži u svijetu.  
• Nacionalni park Biogradska Gora se prostire na 54 km2. Očuvana šuma koja se može vidjeti u parku je druga po veličini u Evropi.  
Skadarsko jezero je stanište za 270 vrsta ptica i 48 vrsta ribe, uključujući 15 ugroženih vrsta. Bogato je florom i ima očuvane mnoge ugrožene vrste biljaka kao i preko 25 vrsta vrlo rijetkih primjeraka.  
• Katedrala Sveti Tripun koja se nalazi u Kotoru je 69 godina starija od katedrale Notre-Dame u Parizu.  
• Za luku "Porto Montenegro" se očekuje da će postati najveća marina na mediteranskom moru kada se završe svi radovi koji su u toku.